Regisseren, produceren en script schrijven voor films en documentaires
DOCU-SOAP

't Is fijn achter 't Rijswijkseplein!

Vrij werk, 2010

Als enige stad in Nederland met vier krachtwijken, vormt Den Haag een podium voor dominante problemen. Gedwongen verhuizingen, sloop, verloederde locaties, achterstallig onderhoud.
't Is fijn achter het Rijswijkseplein is een negendelige docu-soap over de krachtwijk Stationsbuurt-Rivierenbuurt in Den Haag. Dit tijdsdocument toont wat het Krachtwijkplan van de overheid voor buurt en bewoners in praktijk betekent.

Een hemel op aarde

De politiek noemt het een krachtwijk. De Gemeente Den Haag noemt het een prachtwijk en de bewoners zien hun buurt vooral als thuis. Aan de hand van elf portretten ontstaat een divers beeld van de dagelijkse realiteit van de bewoners. Jur de timmerman: 'Als alle mogelijkheden benut worden in deze wijk, dan is het een hemel op aarde.' Aan het woord komen verder onder meer: de 20-jarige Nene - studente Technische Bouwkunde, Catelijne - bestuursvoorzitter van bewonersorganisatie Stationsbuurt, An - koningin van de Rivierenbuurt, Mohammed - Marokkaanse bakker en de Haagse projectontwikkelaar Gerard Stevers.

Programmamaker André van Niekerk: 'Deze serie gaat niet over beleidsmakers. Zie deze docu-soap niet als een politiek statement. Zie het als een sfeerimpressie, een tijdsdocument. Het geeft een beeld van mensen die dagelijks proeven wat beleid in praktijk betekent. Het daagt de kijker uit om mee te gaan met de belevingswereld van mensen in wijken met dominante problemen. De kijker krijgt geen zwart-wit beeld.'

 


^ terug naar top
CROSSING THE LINE PRODUCTIONS | ANDRÉ VAN NIEKERK | HUYGENSSTRAAT 21e | 2515 BE DEN HAAG |
SITE ONTWERP BLINK ONTWERPERS HOOFDDORP